‘Niet alle bestsellers zijn kookboeken’

Reeds meer dan 7000 exemplaren in voorbestelling

Antwerpen, 6 december 2012 • Morgen is bij zowat alle boekverkopers het nieuwe boek van dichter Marc Pairon verkrijgbaar. Deze keer geen liefdesverzen maar wel 1000 pakkende oneliners, flitsverhalen en vlijmscherpe ‘twitteratuur’ met een knipoog. Pairon schuwt geen enkel onderwerp, ruim overgoten met satire en humor. En opnieuw zorgt hij ervoor dat dankzij de grote oplage de lezer kan meeprofiteren van de extra lage drukkosten. ‘Een doofpot is een Belgisch streekgerecht’ – een kwaliteitsuitgave mét harde kaft – wordt namelijk aangeboden aan slechts… 5 euro. Geen wonder dat er al meer dan 7000 werden besteld. De derde druk is al in voorbereiding.

In ‘Een doofpot is een Belgisch streekgerecht’ balt Pairon sterke ideeën samen op één of twee lijnen. Op een paar maanden tijd schudde hij meer dan 1800 aforismen uit zijn pen. Toneelschrijver en ‘citatenkeizer’ Gerd de Ley selecteerde er daarvan 1000, die dus in een handige pocket werden gebundeld.

Literair agent Walter Soethoudt omschrijft Pairons nieuwe werk als volgt: “Als woordkunstenaar slaagt Marc Pairon er andermaal in ontroering te veroorzaken. In deze bundel heeft hij het op de lachspieren gemunt: van een glimlach, het teken van herkenning, tot en met het onbedaarlijk lachen”. Hij voegde eraan toe: “Marc Pairon gaat geen enkel onderwerp uit de weg. Soms hekelt hij het Koningshuis. Soms laat hij zich kritisch uit over de Kerk en het politiek establishment. Vele oneliners houden verband met actuele onderwerpen. De financiële crisis, het boerenprotest, pedofilie en de koninklijke erfopvolging passeren de revue. Hij laat ook niet na om nu en dan ook elk van ons een spiegel voor te houden, want ook geloof, relaties op de werkvloer en zelfs erotiek en liefde komen aan bod.”

‘Een doofpot is een Belgisch streekgerecht’ telt 256 bladzijden en heeft een harde kaft en is zelfs uitgerust met een leeslint. Het voorwoord is van de hand van Gerd de Ley.

Het boekje met de opvallende tricolore cover wordt aangeboden aan slechts 5 euro en is verkrijgbaar in de boekhandel maar ook bij o.a. Colruyt, Carrefour, Makro, en Club. 

Comments