Janneman Pairon (8 jaar) stelt ‘Mijn eerste boek’ voor

12 februari 2012 • Vandaag werd in Aquatopia in Antwerpen het eerste boek van Janneman Pairon voorgesteld. Het boek heet toepasselijk ‘Mijn eerste boek’. Janneman moet momenteel de jongste schrijver van Vlaanderen zijn, want hij is nog maar 8 jaar. Toen Janneman zelf nog niet kon schrijven, werden sommige uitspraken door zijn vader genoteerd. Andere teksten schreef hij zelf en ook de tekeningen in het boek werden door Janneman gemaakt.

‘Mijn eerste boek’ is een verzameling fenomenale vertellingen, verrassende opvattingen en grappige spreuken over draken, dinosaurussen, koningen, oorlogen, Leonardo da Vinci, René Magritte...

In de inleiding schreef Janneman: ‘Dit is een leerboek voor kinderen en grote mensen. Later zal ik andere boeken maken, waarin ik veel leuke dingen over mijn leven zal vertellen. Maar nu nog niet, want daar is mijn leven voorlopig nog te kort voor geweest.’ Op de achterflap van het boek schreef hij: ‘Zet maar een foto van mij op de achterkant van het boek. Dan weten de mensen wie de schrijver is, als ze hem tegenkomen. Ik zal mijn handtekening er zelf bijzetten. Dat doen andere schrijvers meestal ook.’

‘Mijn eerste boek’ telt 76 bladzijden. Er zijn vier hoofdstukken: ‘op vijfjarige leeftijd’, ‘op zesjarige leeftijd’, ‘op zevenjarige leeftijd’ en ‘op achtjarige leeftijd’.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en kost 7,50 euro.

Over Janneman Pairon
Janneman Pairon is de jongste schrijver van Vlaanderen. Hij is nog maar 8 jaar en zit in het derde leerjaar. Janneman is de zoon van dichter Marc Pairon.

Comments