Marc Pairon deelt één dag voor Valentijn 4000 bundels met liefdesverzen gratis uit

Poëziecentrum Gent, 10 februari 2009 • Marc Pairon, de dichter die recent een opmerkelijke comeback maakte met ‘De liefste liefdesverzen aller tijden!’, geeft één dag voor Valentijn 4000 verzenbundels gratis weg. Tegelijkertijd stelt hij zijn nieuwste dichtbundel ‘Ontbijt op bed’ officieel voor.

Na 28 jaar literair stilzwijgen publiceerde Marc Pairon vorige maand ineens vier nieuwe verzenbundels. Hij richtte zich met zijn poëzieproject bewust tot het grote publiek. De toegankelijkheid van de verzen, de uiterst lage verkoopprijs van de verzenbundels en de herkenbaarheid van het onderwerp dragen hiertoe bij, want bij de boekverkopers gaan zijn recente uitgaven zeer vlot over de toonbank. ‘De liefste liefdesverzen aller tijden’ gaan naar alle waarschijnlijkheid recordoplagen halen in de Nederlandstalige poëziegeschiedenis.

De auteur neemt de term “poezieproject voor het grote publiek” zeer letterlijk. De flamboyante dichter deelt namelijk vrijdag aanstaande op de Gentse Vrijdagmarkt 4000 verzenbundels van ‘De liefste liefdesverzen aller tijden!’ gratis uit. Wie Marc Pairon graag aan het woord hoort of een verzenbundel wil laten signeren, kan van 10 tot 18 uur terecht in het Poëziecentrum.

Die dag zal Pairon ook voordragen uit zijn meest recente uitgave, getiteld “Ontbijt op bed”. “Ter gelegenheid van Valentijn ben ik zelfs bereid om bij een aantal mensen thuis liefdesverzen voor te dragen voor het slapengaan”, aldus Pairon.