Marc Pairon verbaast andermaal met nieuwe verzenbundel: ‘Franse Zoenen’

Aardverschuiving binnen de poëzie

3 juni 2009 • Vanaf morgen ligt ‘Franse zoenen’, de nieuwe verzenbundel van Marc Pairon, in de boekhandel. Pairon werd op korte tijd Vlaanderens meest gelezen dichter. Van de in februari 2009 verschenen ‘De liefste liefdesverzen aller tijden!’ gingen er maar liefst 38.000 exemplaren over de toogbank. Alle vier titels van deze cyclus stonden drie weken lang hoog genoteerd in de top-100 van de best verkochte boeken in Vlaanderen, wat voor poëzie, gezien concurrentie met oplagekanonnen zoals Aspe en Huysentruyt, een absoluut unicum is.

‘Franse zoenen’, de nieuwe verzenbundel van Marc Pairon, is een luxueuze, 97 bladzijden tellende uitgave met een harde kaft. Deze verzenbundel verschijnt tegelijkertijd met de vierde druk van ‘Ontbijt op bed’, dat onlangs binnen dezelfde reeks werd gepubliceerd. ‘Franse Zoenen’ kost net als ‘Ontbijt op bed’ 10 euro.

Sinds begin dit jaar is Marc Pairon veruit de meest gelezen dichter van Vlaanderen. In amper vier maanden gingen er van ‘De liefste liefdesverzen aller tijden!’ maar liefst 38.000 exemplaren over de toonbank. Pairon is trouwens de eerste dichter die met zijn verzenbundels de Vlaamse boekentop-100 wist te halen, want de vier titels van deze cyclus stonden stuk voor stuk drie weken lang hoog genoteerd in de lijst van best verkochte boeken in Vlaanderen (www.boek.be).

Revelatie van het jaar
Literair agent Walter Soethoudt verklaarde: “Pairon is binnen de poëzie voor het grote publiek de revelatie van 2009. Door de enorme belangstelling voor zijn ontboezemingen worden zijn bundels inmiddels – naast de vertrouwde kanalen van de boekhandels – zelfs door dagbladverkopers en grootwarenhuizen verdeeld.”

“Zijn verzen zijn openhartige aantekeningen uit het ‘Dag- & nachtboek’, guitige en erotische korte verhaaltjes, verrassend levendig en met flair geschreven. Zo blijken het gesmaakte ‘producten’ te zijn, geslaagd in het opzet om aan de noden van de samenleving te beantwoorden.” 

Comments