Marc Pairon publiceert verzen voor Valentijn in mp3-formaat

Antwerpen, 11 februari 2010 • Naar aanleiding van Valentijnsdag pakt bestsellerauteur Marc Pairon uit met een originele productie: een audioverzenbundel in mp3-formaat die via de website www.liefdesverzen.be gratis kan worden gedownload. De dichter maakte vorig jaar - na 28 jaar poëtisch stilzwijgen - een opmerkelijke comeback met de 4-delige verzencyclus ‘De liefste liefdesverzen aller tijden!’. In een mum van tijd brak hij alle verkooprecords. De ‘best verkopende dichter van de Lage Landen’ wil zijn publiek hiervoor bedanken en daarom biedt hij met deze mp3-liefdesverzen iedereen de mogelijkheid om voor zijn of haar geliefde met een auditief vers voor Valentijn uit de hoek te komen.

Marc Pairon brak vorig jaar in Vlaanderen wat poëzie betreft zowat alle verkoopcijfers. Van ‘De liefste liefdesverzen aller tijden!’ gingen ruim 38.000 exemplaren over de toonbank. Ook de later op het jaar gepubliceerde verzenbundels ‘Ontbijt op bed’, ‘Franse zoenen’ en ‘Litanie’ deden het uitstekend. De klap op de vuurpijl was evenwel de ‘TOP 50 intiemste liefdesverzen!’, een open brief aan Goedele Liekens, die in de boekentop-100 van 2009 van Standaard Boekhandel de 42ste plaats bekleedt. Opmerkelijk, want nooit eerder stond een verzenbundel in deze jaarlijst van de meest verkochte boeken.

Daarom zocht Marc Pairon naar een originele manier om zijn publiek te bedanken. Een poëtische e-mail, die hij begin dit jaar van één van zijn lezers ontving, bracht hem op de idee om een aantal liefdesverzen te publiceren in de vorm van een ‘audioverzenboek’.

Marc Pairon las 21 gedichten uit de “TOP 50 intiemste liefdesverzen!” zelf in. Het 22ste vers, ‘Addendum’ genaamd, schreef hij voor de geheimzinnige briefschrijfster, die - zoals nu blijkt - zelf heel wat poëtisch talent in zich draagt en met wie Marc Pairon inmiddels een intensieve correspondentie in versvorm voert.

De ingesproken verzen kunnen gratis - als een geheel of elk afzonderlijk - worden gedownload via deze link.

* GJV-fan staat volgens de briefschrijfster voor 'Grootste, Jonge, Vrouwelijke fan' 

Comments